8 leggyakoribb téma

Hogyan alakulhat ki a májgyulladás?

1668
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbb májgyulladás (A, és B típusú, vagy nem A és nem B típusú) akkor lép fel, ha a máj lebenyeknek egy adott száma elzáródott már az epekövektől, amely akár már egész fiatal életkorban is megtörténhet.maj2

Az egészséges máj és az egészséges immunrendszer abszolút képesek arra, hogy elpusztítsák a vírusokat. függetlenül attól, hogy kívülről jönnek-e vagy valamilyen más módon kerültek be a vérbe. Az ilyen vírusoknak kitett emberek többsége nem betegszik meg. ha azonban sok az epekő, a máj megtelik mérgekkel és már nem tud védekezni a vírusokkal szemben.

Hogyan alakulhat ki májgyulladás?

Az epekövekbe nagyon sok élő vírus képes befészkelni. Ha ezekből néhány bekerül a vérbe, akkor krónikus hepatitis alakulhat ki. A nem vírus okozta májgyulladásokat az epekövektől elzáródott epecsatornában lévő baktériumok okozzák.

A májban lévő epekövek olyan anyagok méregtelenítésében is akadályozzák a májat, mint a kloroform, a citosztatikumok, az anabolikus szteroidok, az alkohol, az Aszpirin, a gombák, az élelmiszer adalékanyagok, stb.

Ha ez a helyzet, akkor a szervezet túlérzékenységet fejt ki ezen anyagok és más előre nem ismert toxikus anyagok iránt is, melyek gyakran gyógyszerekben fordulnak elő. Sok allergia az efféle túlérzékenység következménye. Ez is az oka a gyógyszerek mérgező mellékhatásaként fellépő betegségek drámai megemelkedésének. Valószínűleg ezeknek a mellékhatásoknak a felügyeleti szervek (mint az amerikai Federal Food Administration, EDA) vagy a gyógyszergyárak talán nincsenek is tudatában.

A sárgaság legjellemzőbb formáját epekövek okozzák, melyek a patkóbélhez vezető epecsatornát elzárják és/vagy az epekövek és a rostos szövetek eldeformálják a máj lebenykék struktúráját.

Az epe képtelen kifolyni az epecsatornákon, és a májsejtek már nem tudják megkötni és kiválasztani a máj-pigmenteket (bilirubin). Ennek következtében annak alkotóelemei összegyűlnek a vérben.

A bilirubin emelkedő koncentrációja elkezdi megfesteni a bőrt. Mégis, a normálishoz képest háromszor magasabbnak kell lennie ahhoz, hogy a sárgás elszíneződés nyilvánvaló legyen a bőrön vagy a szem kötőszövetén. A nem kötött formában lévő bilirubinnak mérgező hatása van az agyra.

A sárgaságot okozhatja a hasnyálmirigy fejében lévő daganat is, de ide vezethet a túlzott alkoholfogyasztás, illetve a máj vírusos gyulladása, mely 2/3-ad részben látványos sárgasággal jár.

1668
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]