8 leggyakoribb téma

Milyen megbetegedéseket okozhatnak az epekövek a szájban?

2089
HOZZÁSZÓLÁS:

A májban és az epehólyagban lévő epekövek a szájüreg legtöbb betegségéért felelősek. Az epekövek gátolják a táplálékfelvételt és megemésztést, ami oda vezet, hogy a salakanyagok, melyeknek távozniuk kellene, továbbra is a bélben maradnak. Baktériumok által okozott fertőzések (szájpenész) ésepeko7 a vírusok által okozott fertőzések (herpesz) csak akkor jöhetnek létre a szájnyálkahártyában, ha a salakanyagok elkezdenek bomlani és a szervezet számára méregforrássá válni.

Hogyan okoznak betegségeket az epekövek?

A fennakadt méreganyagok folyamatosan ingerlik a gyomor- bél-nyálkahártyát (mely a szájban kezdődik, és a végbélnél végződik), míg végül gyulladások, daganatok alakulnak ki. A károsodott szövet még több baktériumot „vonz” magához a sebbe az elhalt sejtek eltávolítása érdekében. Ez egy normális folyamat, mely a természetben mindenhol megfigyelhető, ahol megsemmisítésre ítélt dolgok vannak.

A baktériumok sosem telepszenek meg vagy fertőznek be olyant, ami tiszta, vitális és egészséges, mint pl. a fán lógó gyümölcs. Csak ha a gyümölcs túléretté válik vagy a földre hullott, akkor kezdenek bele takarító munkájukba. Ha a baktériumok elkezdenek ételt vagy húst szétbontani, mérgek keletkeznek. Ezeket a baktériumokat szörnyű bűzösségükről és savas mivoltukról ismerjük fel. Ha mindezt a szervezeten belül produkálják, természetes dolog, hogy betegségtünetek lépnek fel.

A szájpenész annak a jele, hogy a gyomor-bél traktusban és a szájban baktériumok nagy száma szaporodott el. A szájpenész akkor jelenik meg a szájban, amikor a nyálkahártya már nem elég ellenálló, hogy megvédje, jó egészségben tartsa a sejtjeit. Mivel az immunrendszer jó része a gyomor-bél- traktus nyálkahártyájában található, a szájpenész a szervezet teljes immunrendszerének jelentős meggyengülését mutatja.

A herpeszt vírusfertőzésnek tartják, mely hasonló a szájpenészhez, azzal a különbséggel, hogy nem baktériumok, hanem vírusok támadják meg a sejtmagot vagy nukleuszt. Mindkét esetben a támadók gyenge vagy nem egészséges sejteket keresnek, melyek már megsérültek vagy nem jól működnek. Tovább súlyosbítja a szituációt, hogy az epekövek baktériumok és vírusok sokaságát tartalmazzák, melyek a májat az előállított epén keresztül hagyják el és azokat a testterületeket támadják meg, amelyek a legkevésbé állnak nekik ellen.

Az epekövek további problémákhoz vezetnek a szájban. Megakadályozzák a  megfelelő epefolyadék   termelést, amely étvágyhiányhoz és a szájban gyenge nyálképzéshez vezet. A nyál ahhoz szükséges, hogy tisztán tartsa a szájat és a szövetek puhák, selymesek maradjanak.

A nem kielégítő mennyiségű nyál a káros baktériumok elszaporodását segíti elő, amelyek elkezdik megszállni a szájüreget. Ez fogszuvasodáshoz és más fogproblémákhoz vezet.

Szeretnénk újra kihangsúlyozni; maguk a baktériumok nem okoznak fogszuvasodást a szájüregben, a korábban alultáplált és elmérgeződött területek mindössze odavonzzák őket. A kesernyés szájízt az epe okozza, amely a gyomorba és onnan a szájba kerül. Ez az állapot komoly bélelzáródásra vezethető vissza.

Ahelyett, hogy lefelé mozogna, a gyomortartalom egy része felfelé tolódik, gázokat és más ingerlő anyagokat visz a gyomor-bél traktus felső részébe. Ha a szájba epe kerül, drámaian megváltozik a nyál pH-értéke (a sav-bázis háztartás) és elveszíti tisztító tulajdonságait. A száj fogékonnyá válik a fertőzésekre.

Az alsó ajakon lévő fekély a vastagbél egyidejű fertőzöttségére utal. A száj sarkában egyik vagy a másik oldalon megjelenő fekélyek, gyomorfekély jelei.

A nyelven lévő sebek, helyüktől függően a táplálkozási csatorna megfelelő területeinek megbetegedéseire utalnak, legyen az a gyomor, a vékonybél, a féregnyúlvány vagy a vastagbél

2089
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]